Ремонт вулиці Бандери: депутати міської ради вимагають звіту про витрачені гроші

Ремонт вулиці Бандери: депутати міської ради вимагають звіту про витрачені гроші

«Львівавтодор» оголосив тендер на уже виконані роботи

Члени транспортної та бюджетної депутатських комісій Львівської міської ради вимагають від ЛКП «Львівавтодор» детального звіту про вартість реконструкції вулиці Степана Бандери.

Про це вони заявили під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності, що відбулось у понеділок, 25 вересня. На комісію запросили керівника «Львівавтодору» Миколу Власюка і директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила. Депутати хотіли отримати відповідь на запитання чому за ремонт вулиці Бандери місто повинно додатково заплатити 92 млн грн.

За словами директора «Львівавтодору» Миколи Власюка, 3 вересня 2020 року з компанією «Онур» був укладений первинний договір на реконструкцію вулиці Бандери. Вартість робіт склала 209 мільйонів гривень, з яких місто заплатило 152 млн. «Частина зробленого не була оплачена, бо вносилися зміни в первинний проєкт. Тому тепер ці роботи можуть бути оплачені як додаткові», — сказав директор «Львівавтодору».

Народні обранці обурилися, що замовник ремонту збирався витратити майже 100 мільйонів гривень, не поставивши до відома депутатський корпус і не прозвітувавши про вартість вже зроблених робіт.

«Ви свідомо пішли на утворення нових боргів. Ви створили цей борг не на те. що вам було погоджено, а вийшовши за межі своєї компетенції. Мало того, що ми визнаємо, що нас проєктанти якось криво проєктують, ви ще дозволили собі збільшити на кілька десятків мільйонів гривень проєкт, якимось чином домовляєтесь з підрядником, підрядник наперед виконує ці роботи і потім ви виносите це на тендер… Мені видається, що це якась диверсійна робота з вашого боку», — заявила голова бюджетної комісії міської ради Наталія Шелестак.

Микола Власюк під час засідання не зміг назвати загальної вартості ремонту вулиці Бандери. Тепер депутати сподіваються дізнатися її із письмової відповіді керівника «Львівавтодору».

Нагадаємо. 15 вересня 2023 року ЛКП «Львівавтодор» провело тендер на додаткові роботи із реконструкції вулиці Степана Бандери. У ньому взяла участь тільки одна фірма — "Онур Конструкціон Інтернешнл", яка погодилася виконати роботи за понад 92 млн грн.

19 вересня заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк пояснила, що йдеться про тендер на фактично виконані роботи: «Вулиця Степана Бандери відремонтована та відкрита вже два роки. Нам треба розрахуватись з підрядником за цю вулицю, підпірну стінку та транспортний хаб, який ми доробляли минулого року».

Після того, як інформація про тендер була оприлюднена, у міській раді заявили, що договір за його результатами укладати не будуть, а з підрядником розрахуються «після перемоги».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності