У Львові урочисто відзначили 112-ту річницю створення Пласту

Урочисте святкування у Львові

Минулого року наші пластуни провели 75 таборів — це рекорд за всю історію

У суботу, 6 квітня, у Львові відзначили 112 років від першої пластової присяги. На Львівщині функціонує 28 пластових осередків — це найбільша кількість серед усіх областей України. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

На Львівщині найбільша кількість пластунів в Україні

За його словами, зараз на Львівщині є понад 3,5 тисячі пластунів. А починалося все 112 років тому. Тоді, 12 квітня 1912 року, 10 юнаків склали у Львові першу пластову присягу.

“Пишаюся тим, що організація не лише продовжує свою діяльність, вона міцна, має вплив та процвітає. Дякую пластунам за громадянську та людську свідомість, за силу, сміливість та відповідальність чинити так, як буде корисно для нашого суспільства і за те, що навчаєте цього менших. Дякую за те, що ви є справжніми патріотами України. Памʼятаємо про тих пластунів, які віддали життя за нашу державу”, — написав Максим Козицький.

Він також наголосив, що минулого року наші пластуни провели рекордну кількість таборів за всю історію – 75. Це означає, що у Львівській області є мотор молодіжного лідерства України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності