У Львові відновить роботу читальний зал Державного архіву

У Львові відновлять роботу читального залу державного аріхіву

Йдеться про корпус на вул. Професора Буйка, 4, який запрацює з 2 квітня

З 2 квітня у Державному архіві Львівської області відновлять роботу читального залу, що на вул. Професора Буйка, 4. Понад пів року читачі не могли користуватися фондами архіву через ремонт. Про це повідомили у Державному архіві Львівської Області у четвер, 21 березня.

Відвідати читальний зал можна лише за попереднім записом

Читальний зал закрили на ремонт влітку минулого року. Як повідомили LVIV.MEDIA, у будівлю провели опалення, якого не було з 1995 року.

Щоб скористатися послугами читального залу, потрібно попередньо зареєструватися на сайті держархіву, аби документи для дослідників підготували вчасно. Читачі матимуть доступ до всіх відкритих документів. Згідно з законом не надаються лише документи, які містять державну таємницю, та документи з обмеженим доступом.

Як скористатися послугами

“Людина коли реєструється повинна вказати тему, яка її цікавить, для того, щоб працівники могли підготувати матеріали, наприклад науково-довідковий апарат, описи. Це потрібно для того, щоб дослідники не витрачали свій час. Якщо людина не орієнтується в документах, їй дають путівник по архіву. Тоді кожен зможе підшукати собі ті фонди, які підходять”, — повідомили у коментарі LVIV.MEDIA працівники архіву.

Також, в архіві наголосили, що на їх електронному ресурсі є відсканований науково-довідковий апарат. Усі Будь-хто може ознайомитися із складом документів та замовити послугу підготовки необхідних паперів.

Працюватиме читальний зал лише два дні в тиждень: у вівторок та четвер з 9:15 год до 17:30 год.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності