10% викликів швидка на Львівщині приймає за новим номером

Карета швидкої допомоги
Фото: LVIV.MEDIA

У грудні на Львівщині в тестовому режимі запрацювала єдина лінія для всіх екстрених служб. У call-центрі Системи 112 дзвінки отримують диспетчери, які переадресовують повідомлення за його профілем у відповідні служби. Наразі вже 10% викликів надходять до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги з виклику 112.

На Львівщині діють одночасно два номери, за якими можна викликати швидку медичну допомогу: 103 та 112. Більшість користувачів телефонують за звичним номером, проте вже 10% викликів надходять до “швидкої” через лінію 112, повідомив у понеділок, 11 березня, у коментарі LVIV.MEDIA керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Васько.

Станом на сьогодні працюють дві лінії, які приймають дзвінки

В понеділок 11 березня у медіа з’явилась інформація про зміну номера екстреної допомоги на Львівщині. Проте наразі служба екстреної допомоги працює за двома номерами: 103 та 112.

“Цей call-центр лінії 112 може розіслати автоматично повідомлення і на 103, і на 102 і 101 одночасно.Це для пришвидшення комунікації та проведення нашої системи екстреного реагування до європейського стандарту. Це одна з вимог Європейського Союзу, яку ми як держава повинні виконати для інтеграції,” — розповів Андрій Васько.

Виклик який надходить до call-центру 112, визначають за профілем спрямування і вже тоді переадресовують у відповідну службу. До слова, єдина лінія для всіх екстрених служб запрацювала на Львівщині у грудні минулого року в тестовому режимі. При наборі номера 112 у західному макрорегіоні, дзвінок надходить до комунікаційного центру служби екстреної допомоги населенню, який розташований у Львові. До західного макрорегіону, який обслуговує цей call-центр, входять Рівненська, Волинська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності