За добу палії трави на Львівщині знищили 8 гектарів землі

На Львівщині палії сухостою знищили 8 гектарів ґрунту

У неділю на Львівщині сталося 32 пожежі сухостою, спричинені навмисними підпалами. Вогонь знищив понад 8 гектарів землі. Через одну з пожеж, вогонь ледь не знищив три гаражі та автомобіль.

На Львівщині в неділю, 10 березня, вогнеборці ліквідували 32 пожежі, спричинені підпалами сухостою. Загалом вогонь знищив понад 8 га землі. Про це повідомило Головне управління ДСНС у Львівській області на Facebook. За вихідні на Львівщині оштрафували 4 паліїв.

У Червонограді вогонь перекинувся на гараж

За даними ДСНС, у неділю, 10 березня, у Червонограді через підпал сухостою ледь зайнявся гараж. “Вчора у місті Червоноград горіла суха трава на площі 300 кв.м, вогонь перекинувся на гараж. Вогнеборці ліквідували займання та врятували від знищення вогнем 3 гаражі та автомобіль,” — зазначають в повідомленні ДСНС.

Як додали LVIV.MEDIA у пресслужбі ДСНС, інформація про пожежу, яка виникла внаслідок підпалу трави, надійшла о 15:35. Вогонь вдалося загасити за годину. Проте, сильний вітер значно ускладнив роботу пожежникам.

“Слід зазначити, що сильні пориви вітру значно ускладнюють гасіння пожежі, адже вона швидко розповсюджується на значні території. Так, зокрема, вчора (неділя, 10 березня — ред.) була одна з пожеж, яка сягнула 50 тисяч квадратних метрів,” — зазначив у коментарі LVIV.MEDIA пресофіцер ДСНС Ігор Курус.

Вранці у понеділок у Сокільниках горіла трава поблизу житлових будинків

До слова, вранці 11 березня, горіла трава у Сокільниках. Вогонь ледь не дістався житлових будинків. Про це повідомив депутат Львівської міськради, Ігор Зінкевич, у себе в Telegram. Як додали у пресслужбі ДСНС, горіло 50 квадратних метрів сухостою. Пожежу вдалось загасити о 9:35.

За вихідні на паліїв трави склали 4 адмінпротоколи. Нагадаємо, за спалення сухостою загрожує штраф від 3 060 до 6 120 грн, для посадових осіб він складає від 15 300 грн до 21 420 грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності