"Палії трави працюють": на Львівщині за добу вогонь вразив понад 7000 кв. метрів

"Палії трави працюють": на Львівщині за добу вогонь вразив понад 7000 кв. метрів

Внаслідок умисних підпалів сухостою на ділянках, вражених вогнем, було знищено все живе

Умисні підпали сухої трави вчергове завдали значної шкоди екосистемі Львівської області та відволікли сили рятувальників від виконання своїх обов'язків в умовах воєнного стану.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

"На Львівщині за добу рятувальники ліквідували 5 пожеж в екосистемах. В результаті цих пожеж вогонь знищив понад 7000 кв.м сухої трави та чагарнику, і все живе, що було на цих територіях. Пожежі сухостою були зафіксовані в Яворівському, Червоноградському та Львівському районах", - йдеться у повідомленні обласної ДСНС.

Рятувальники Львівщини вчергове звертаються до населення з рішучим закликом припинити випалювання сухої трави. Адже пожежі нищать не лише суху рослинність та її залишки. Внаслідок підпалів масово гинуть рослини, комахи, звірі та птахи. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе.

"Дуже часто вогонь виходить з-під контролю. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряну погоду. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто", - зауважують в ДСНС.

В ДСНС нагадали, що підпал сухої трави згідно з чинним законодавством карається штрафом. Його сума для громадян становить від 3 060 грн до 6 120 грн, водночас сума штрафних санкцій для посадових осіб більша, і коливається в межах від 5 300 грн до 21 420 грн.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, про небезпеку підпалу сухостою та можливу кримінальну відповідальність для паліїв неодноразово зауважував голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. За даними очільника Львівщина, лише 6 травня львівські рятувальники ліквідували 6 таких пожеж.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності