У Львові відкриють Почесне консульство Словацької Республіки

У Львові відкриють Почесне консульство Словацької Республіки

Відкриття Почесного консульства запланували на 11 березня. Його очолить Юрій Переста — заслужений лікар України із Закарпаття

У Львові запрацює Почесне консульство Словацької Республіки. Очолить його Юрій Переста. Про це 1 березня під час зустрічі з керівником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким повідомив Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс. Це перший візит Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді на Львівщину, йдеться на сайті Львівської ОВА.

Відкриття почесного консульства запланували на 11 березня. “Працівники установи вже активно працюють, зокрема над розвитком співпраці Львівщини та Словаччини у медичній галузі. Йдеться про навчання нашої молоді у Словацькій Республіці, підписання договорів між навчальними закладами області та Словаччини, визнання дипломів, відкриття філій наших медичних навчальних закладів у Словаччині”, — йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Додамо, що Юрій Переста народився 1966 року. Закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету. З 1989 року навчався у клінічній ординатурі за спеціальністю “Хірургія” у Всесоюзному науковому центрі хірургії Академії медичних наук СРСР у Москві.

З 2002 року – професор кафедри госпітальної хірургії медичного факультету Ужгородського національного університету. За сумісництвом з 1996 до 2005 року завідував відділенням хірургії №1 обласної клінічної лікарні. 2003 року захистив докторську дисертацію.

З 2000 до 2005 року за сумісництвом працював головним хірургом управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації. Заслужений лікар України. Засновник благодійного фонду “Хірургічна стоматологія”. Був депутатом Закарпатської обласної ради VI скликання (2010-2015 рр.).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності