Львівський ІТ Кластер передав ПвК «Захід» п’ять пікапів

Львівські айтівці передали автомобілі для мобільних груп ПвК «Захід». Фото: Львівська ОВА

Один з автомобілів оснащений автоматизованою туреллю

У понеділок, 26 лютого, Львівський IT Кластер у співпраці із Львівською ОВА передав п’ять пікапів для мобільних груп ПвК «Захід». Автівки оснащені тепловізійними прицілами та насадками, а також прожекторами, повідомили у Львівській ОВА.

У пресслужбі додали, що одна з автівок оснащена автоматизованою туреллю — вона здатна вести вогонь по ворогу без безпосередньої участі людини. Техніку військовим передали у межах проєкту Львівської ОВА «Мисливці за шахедами».

«Що цікаво — сьогодні є машина з додатковим обладнанням, де тестують новітні технології. Вони покликані ще більше підсилити ПвК «Захід» і підвищити вірогідність збиття шахедів, які долітають до нашої області», — прокоментував заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін. Також у межах проєкту військові отримають портативні зарядні станції, планшети, лазерні указки.

До втілення цього етапу проєкту приєдналось 10 ІТ-компаній, які входять до Львівського ІТ Кластера. Загалом айтівці передали ЗСУ техніку на понад 10 млн грн.

Нагадаємо, у січні ПвК «Захід» отримало від IT Кластеру обладнання на понад 3 млн грн. Зокрема, бійцям передали мережеве обладнання, комп’ютерну техніку та рації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності