Суд ув’язнив львів’янина та зобов’язав виплатити понад пів мільйона грн за смертельну аварію

Суд ув’язнив львів’янина та зобов’язав виплатити понад пів мільйона грн за смертельну аварію

Внаслідок аварії загинула 19-річна дівчина, ще четверо людей, включно з винуватцем аварії, отримали травми

Пустомитівський районний суд Львівської області засудив винуватця смертельної аварії до 3,5 років ув’язнення та зобов’язав виплатити потерпілим 660 тис. грн, йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень 21 лютого. Аварія сталася ще п’ять років тому, водій Audi A8 спричинив ДТП, у якій загинула 19-річна дівчина.

Як відомо з матеріалів справи, аварія сталася 28 липня 2019 року на трасі Київ-Чоп неподалік села Раковець Пустомитівського району. Тоді зіткнулися два легкових автомобілі — Audi A8 та Volkswagen Passat. За кермом Audi був 42-річний львів’янин Іван П., а за кермом Volkswagen був — 22 річний мешканець Жидачева, а в салоні троє пасажирок віком по 20 та 19 років. Під час зіткнення постраждали обоє водіїв та дві 20-річні пасажирки Volkswagen. Наймолодша — 19-річна дівчина внаслідок аварії отримала важкі травми, через які загинула.

Суд встановив, що ДТП спричинив Іван П. — водій Audi A8. “Він проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, при розвороті, не дав перевагу в русі автомобілю «Volkswagen Passat». Такими своїми діями створив аварійну обстановку, яка призвела до зіткнення між їхніми транспортними засобами“, — йдеться у вироку. Сам Іван П. на суді свою провину визнав та розкаявся.

Розглянувши всі матеріали справи Пустомитівський районний суд Львівської області визнав Івана П. винним. Також суддя Євген Данилів врахував, що обвинувачений сприяв досудовому розслідуванню. Івана П. засудили до 3,5 років ув’язнення та заборонили йому керувати транспортом на три роки. Крім того, чоловіка зобов’язали виплатити батькам загиблої 19-річної дівчини понад 525 тис. грн компенсації, та ще понад 135 тис. — іншим потерпілим. На цей вирок Іван П. ще може подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності