На Львівщині встановлять шість пунктів моніторингу якості повітря

На Львівщині встановлять шість пунктів моніторингу якості повітря

Обласна влада буде слідкувати як впливають на повітря автомагістралі та промислові зони  

Цього року на Львівщині встановлять шість стаціонарних постів моніторингу якості атмосферного повітря. Про це LVIV.MEDIA 21 лютого розповів начальник відділу обласного департаменту екології Ігор Кравець.

Стаціонарний пост моніторингу безперервно фіксує та реєструє вміст шкідливих речовин у повітрі. Це дозволить виявляти довготривалі зміни в атмосфері. “Основна ціль і мета — збирання та проведення аналізу інформації про якість повітря, а також інформування населення про забруднення та його вплив здоровʼя людей в нашій області”, — прокоментував Ігор Кравець. 

Комісія, яка досліджувала найбільші чинники забруднення атмосфери на Львівщині визначила місця де встановлять пости моніторингу:

  1. Червоноград через вплив вугільних шахт, центральної збагачувальної фабрики та промислової зони міста.
  2. Добротвір через вплив Добротвірської ТЕС та допоміжних підприємств.
  3. Борислав через вплив НГВУ «Бориславнафтогаз» та загазовані ділянки міста.
  4. Стрий — через вплив автомагістралі Київ — Чоп і частковий вплив промислової зони міста.
  5. Село Шабельня Рава-Руської громади через транскордонний вплив та вплив магістралі Львів — Рава-Руська.
  6. Село Сокільники через вплив магістралі Київ — Чоп, об’їзної кільцевої дороги та вплив повітряних мас на межі Львівської агломерації.

Ці станції встановлять з допомогою Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. “Поки що триває міжнародний тендер на ці станції, тобто фактично більша частина коштів — це будуть міжнародні кошти, а решта буде дофінансовано в рамках нашого бюджетного законодавства”, — розповів Ігор Кравець. Орієнтовна вартість однієї станції від 1,5 млн грн. Конкретної дати встановлення постів наразі немає. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності