Львівський експрокурор Чухрій не зміг скасувати штраф за п’яну їзду за кермом

Львівський експрокурор Чухрій не зміг скасувати штраф за п’яну їзду за кермом

32-річний Олександр Чухрій у листопаді вчинив аварію та спробував втекти з місця ДТП

14 лютого Львівський апеляційний суд відхилив апеляцію колишнього прокурора Олександра Чухрія, який намагався оскаржити штраф за п’яну їзду. Суддя залишила без змін постанову Кам’янко-Бузького районного суду, згідно з якою за Чухрія оштрафували на 17 тис. грн та позбавили водійських прав на один рік. Про це повідомив кореспондент LVIV.MEDIA, який був присутній за судовому засіданні.

У своїй апеляційній скарзі нині уже колишній працівник прокуратури Львівщини Олександр Чухрій і його захисник Олексій Торопчин наголошували на кількох процедурних порушеннях, яких, на їх думку, допустилися працівники поліції під час оформлення ДТП і проведення його медичного обстеження. Вони також просили, аби апеляційний суд скасування рішення першої інстанції і повернув справу на дорозслідування.

Однак суддя Тетяна Урдюк, заслухавши усі аргументи та ознайомившись з матеріалами справи, відмовила у задоволенні апеляційної скарги.

Також під час судового засідання стало відомо, що 26 січня 2024 року Олександр Чухрій звільнився з Прокуратури Львівської області за власним бажанням.

Нагадаємо, ДТП за участю Олександра Чухрія сталася ввечері 28 листопада 2023 року на трасі Львів — Луцьк біля Кам’янки-Бузької. Subaru Outback, за кермом якого перебував прокурор, зіткнувся із Audi Q7. Внаслідок аварії водії не постраждали, проте автомобілі були розбиті вщент. При цьому прокурор поводився агресивно, мав видимі ознаки алкогольного сп’яніння і спробував поїхати з місця аварії.  

Після ДТП поліцейські склали протокол про порушення прокурором правил дорожнього руху. 20 грудня Кам’янко-Бузький районний суд Львівської області визнав Олександра Чухрія винним у керуванні автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Його оштрафували на 17 тис. грн та на один рік позбавили водійських прав. При цьому суд відмовився визнавати медичну довідку відокремленого підрозділу «Лікарні святого Пантелеймона» про відсутність в крові прокурора алкоголю, яка була датована наступним днем після аварії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності