Мирослав Маринович залишив посаду проректора УКУ

Мирослав  Маринович залишив посаду проректора УКУ

Він й надалі керуватиме Інститутом релігії та суспільства УКУ, а також викладатиме

Відомий український дисидент Мирослав Маринович оголосив, що залишає посаду проректора Українського католицького університету. Про це 8 лютого 2024 року повідомив сайт УКУ.

Тепер він буде виконувати функції радника ректора університету Тараса Добка, президента Інституту релігії та суспільства УКУ, а також продовжить викладати. Він також залишається членом малого ректорату УКУ.

“Іде 27-й рік моєї праці у спільноті УКУ. З 1 жовтня я 1997 року я працюю у Львівській Богословській академії, яка потім стала УКУ. З 2000 року я є проректором університету та членом ректорату. Нещодавно мені виповнилося 75 років. Свого часу Блаженніший Любомир Гузар, коли йому виповнилося 75, написав прохання до Папи про зречення влади. Я хочу скласти з себе повноваження проректора, і зробити це в такий спосіб, як свого часу Блаженніший Любомир – передати владу ще теплою рукою”, — пояснив своє рішення Мирослав Маринович. 

Він подякував усім моїм колегам по ректорату і колективу університету за співпрацю. Замість Мирослава Мариновича за сферу призначення та місії в університеті відповідатиме віцепрезидент УКУ отець Богдан Прах.

“Мирослав Маринович —  людина, яка боролася з імперією зла. Він пізнав на собі багато різного зла, але сам не обізлився, в його серці немає гіркоти, злоби. Впевнений, що від його рішення залишити посаду проректора найбільше виграють студенти, адже у пана Мирослава з’явиться більше часу на спілкування зі спільнотою”, – заявив ректор УКУ Тарас Добко. 

Довідка: Мирослав Маринович — правозахисник, громадський діяч, публіцист, член-засновник правозахисної Української Гельсінської групи, дисидент і колишній політв’язень, почесний президент Українського ПЕН. За свої переконання 10 років перебував у радянських таборах та в засланні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності