В УКУ впровадили стипендію на честь загиблого Героя України

В УКУ впровадили стипендію на честь загиблого Героя України

Стипендію імені Героя України Тараса Бобанича зможуть отримати військові та діти з сімей захисників

В Українському Католицькому Університеті запровадили річну стипендію на навчання для студентів, які засвідчили своє служіння Україні. Її присвятили загиблому захиснику Тарасові Бобаничу, на псевдо «Хаммер». Про заснування стипендії повідомила пресслужба УКУ в четвер, 18 січня.

В УКУ заснували річну стипендію на навчання імені Героя України Тараса Бобанича на псевдо «Хаммер». Її запровадили за ініціативи родини загиблого захисника. «Тарас дуже любив навчатися. Ми хотіли б, щоб молода людина, яка буде отримувати стипендію імені Тараса, теж цікавилася історією України, була патріотом, вільнолюбною людиною. Я думаю, що Тарас би радів цій стипендії», — поділилась мати Тараса Тетяна Бобанич.

Стипендію вручатимуть студентам, які служать Україні та сповідують патріотичні цінності. В університеті зазначають, що до таких відносяться військовослужбовці, діти з сімей захисників, а також діти військових, які загинули на війні. Фінансуватимуть стипендію за підтримки Благодійного фонду Порошенка.

Довідково: Тарас Бобанич був громадським діячем та військовослужбовцем. З лютого 2014 року став командиром 2-го окремого батальйону ДУК ПС, та брав участь у бойових діях на Донбасі. Захисник загинув 8 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання на Ізюмському напрямку. Він прикривав відхід своїх побратимів, які потрапили під танковий обстріл. За це йому посмертно присвоїли звання Героя України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності