У 61-річного мешканця Львівщини на кордоні вилучили півтори сотні iPhone 15 вартістю 8 млн грн

У 61-річного мешканця Львівщини на кордоні вилучили півтори сотні iPhone 15 вартістю 8 млн грн

Телефони чоловік заховав телефони у порожнинах днища, дверей та салону.

61-річний мешканець Львівщини за кермом Citroën намагався незаконно провезти в Україну з Польщі 158 смартфонів iPhone 15 Pro Max. Телефони порушник заховав у конструкціях автомобіля — у різних порожнинах днища, дверей та салону. Зловмисникові загрожує штраф у понад 8 млн грн, повідомила пресслужба Львівської митниці у середу, 7 лютого.

За даними правоохоронців, порушник прибув на пункт пропуску Краківець — Корчова із Республіки Польща 6 лютого за кермом Citroën Xsara Picasso. У декларації він не вказав, що перевозить з собою коштовну техніку. При цьому під час огляду автомобіля митники виявили, що у порожнинах авто містилися коробки з новими телефонами.

Відео з місця виявлення 158 айфонів ⚡61 - річний мешканець Львівщини для проходження митного контролю обрав смугу "зелений" коридор, чим засвідчив, ще не переміщує товарів, обов'язкових до декларування та оподаткування.Однак його авто було "напаковане" гаджетами, які він приховав у спеціально обладнаних сховищах. Санкція статті, за якою складено адмінпротокол (ч.1. ст .483 МКУ), передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для приховування товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю, або з конфіскацією товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для приховування товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю.Всі товари та автомобіль ТИМЧАСОВО ВИЛУЧЕНІ, до винесення рішення в судовому порядку.

Posted by Львівська митниця on Tuesday, February 6, 2024

“Прихований товар знаходився в конструктивних порожнинах днища, дверей та салону автомобіля, доступ до якого став можливий після повного демонтажу сидінь, обшивки дверей та днища салону автомобіля”, — розповіли правоохоронці.

Загалом митники дістали з конструкцій авто 158 смартфонів iPhone 15 Pro Max. Загальна вартість цих телефонів становить 8,2 млн грн. За фактом порушення митних правил правоохоронці склали адміністративний протокол. Чоловікові загрожує штраф у розмірі 8,2 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності