• Головна
  • Новини Львівщини
  • Троє мешканців Львівщини намагалися незаконно провезти через кордон електронні сигарети на 2,5 млн грн

Троє мешканців Львівщини намагалися незаконно провезти через кордон електронні сигарети на 2,5 млн грн

Троє мешканців Львівщини намагалися незаконно провезти через кордон електронні сигарети на 2,5 млн грн

Кожен з порушників сплатить понад 400 тис. грн штрафу

Троє мешканців Львівщини намагалися незаконно провезти в Україну електронні сигарети на 2,5 млн грн. У трьох автомобілях вони ховали понад 4 тис. штук. Про це повідомила пресслужба Державної митної служби України у вівторок, 21 жовтня.

За даними митників, троє мешканців Львівщини прибули в пункт пропуску «Краківець–Корчова» з Польщі ввечері 30 жовтня. Двоє чоловіків були за кермом мікроавтобусів Opel Movano, а жінка керувала позашляховиком Chery Tiggo. Усі троє порушників для проходження митного контролю обрали «зелений коридор», проте під час огляду автомобілів митники виявили у них коробки з незадекларованими електронними сигаретами марок ELF BAR та VAAL. Водії мікроавтобусів намагалися провезти 2250 та 816 одиниць товару, а водійка позашляховика ховала 1230.

🚭Електронні сигарети на 2,5 млн грн: на Львівщині митники зупинили незаконне ввезення товару Увечері 30 жовтня в пункті пропуску «Краківець–Корчова» під час огляду двох мікроавтобусів «Opel Movano» та позашляховика «Cherry Tiggo», які прибули із Польщі, працівники митниці виявили 4 920 електронних сигарет «ELFBAR» «VAAL», ввезення яких в Україну заборонено. Водії усіх трьох транспортних засобів - мешканці Львівщини, які для проходження митного контролю обрали смугу «зелений коридор», чим засвідчили про відсутність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. При цьому, в мікроавтобусах знаходилось 2 250 і 816 ароматизованих електронних сигарет, а у позашляховику, яким кермувала жінка – 1 230 одиниць. За цими фактами митники склали протоколи про порушення митних правил за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України та які переміщуються громадянами). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої. Незадекларований товар тимчасово вилучено.Львівська митниця

Posted by Державна митна служба України on Tuesday, October 31, 2023

Незадекларований товар у порушників тимчасово вилучили. На мешканців Львівщини митники склали протоколи, кожному з них загрожує понад 400 тис. грн штрафу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності