У Дрогобицькій колонії «смотрящий» вимагав гроші в ув’язнених

Скріншот із відео

«Смотрящому» та його помічнику оголосили про підозру

Правоохоронці повідомили підозру «смотрящому» в Дрогобицькій виправній колонії, який разом зі спільником вимагав гроші у новоприбулих ув’язнених. Кожен новий засуджений мав сплатити так звані «вхідні», у разі відмови їм погрожували переслідуванням, повідомили у Нацполіції у середу, 31 січня.

Правоохоронці становили, що зловмисником виявився 33-річний в’язень Дрогобицької виправної колонії № 40», чоловіка засудили до дев’яти років за розбій. «Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого «смотрящого» та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення «воровського общака», за розподіл якого відповідав кримінальник», — написали у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Крім цього, слідчі з’ясували, що у вимаганні грошей «смотрящому» допомагала його довірена особа — чоловік, засуджений до 20 років за вбивство. «Фігуранти вимагали так звані «вхідні» з громадян, які прибули до колонії відбувати покарання, а також з засуджених за «сприятливі умови». У разі відмови сплачувати гроші, погрожували фізичним переслідуванням допоки їхні вимоги не будуть виконані», — повідомили у поліції.

Правоохоронці провели обшуки у Дрогобицькій колонії, вилучили в ув’язнених списки боржників, мобільні телефони та наркотики. Слідчі оголосили «смотрящому» про підозру за вимагання та встановлення злочинного впливу. Його довіреній особі також інкримінують вимагання. Максимальне покарання, яке загрожує чоловікам — 12 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності