Космічний проєкт учнів з Львівщини відправлять на Міжнародну космічну станцію

Космічний проєкт учнів з Львівщини відправлять на Міжнародну космічну станцію

Мінілабораторія полетить у космос кораблем «SpaceX Dragon»

Проєкт учнів Сколівської школи №2, який вони виконали разом із командою онлайн-школи SchoolToGo, відправлять на Міжнародну космічну станцію кораблем «SpaceX Dragon» із космічного центру Кеннеді NASA у штаті Флорида (США), повідомило Міністерство освіти і науки України 29 січня.

Учнівський проєкт — «Одержання гідрогелів біомедичного призначення в умовах мікрогравітації» переміг у Всеукраїнському конкурсі шкільних космічних експериментів програми SSEP, що проходив із вересня до грудня 2023-го. Команда досліджувала гідрогелі.

«Ми дізналися про відкриття вчених-хіміків Львівської політехніки, які запатентували унікальний спосіб одержання гідрогелю. Такі гідрогелі складаються з ланцюгів органічної природи, які зв'язані між собою фізичними та хімічними взаємодіями. Ланцюги утворюють сітку, в отворах якої знаходиться вода чи інші гідрофільні речовини. Ці речовини мають властивість поглинати інші водорозчинні речовини та утворювати плівку, тому їх уже застосовують у різних галузях на Землі», — заявили учасники проєкту.

Зараз учні проводять дослідження та готують зразки для мінілабораторії з дослідження мікрогравітації, які згодом відправлять на Міжнародну космічну станцію.

Для довідки: SSEP (Student Spaceflight Experiments Program) — комплексна програма з розвитку наукової та STEAM-освіти. Її учасники й учасниці отримують можливість відправити мінілабораторії з дослідження мікрогравітації на Міжнародну космічну станцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності