Суд повернув Золочеву 80 гектарів пасовища

Суд повернув Золочеву 80 гектарів пасовища

Суборендар розорав землю та вирощував там сою

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Золочівської окружної прокуратури та повернув Золочівській територіальній громаді земельну ділянку площею майже 80 гектарів. Також суд стягнув з орендаря ділянки понад 47 тисяч гривень орендної плати. Про це у середу, 10 січня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Згідно з повідомленням, у 2015 році товариство аукціону придбало на аукціоні право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Вид угідь — пасовища. Однак згодом підприємець без погодження міської ради передав цю земельну ділянку в суборенду іншому товариству, яке розорало вказані землі та використовувало їх для вирощування бобових культур. Також відповідач понад рік ухилявся від сплати орендної плати за користування землею.

Прокуратура не повідомляє назви підприємств, однак з тексту рішення суду відомо, що орендарем землі на території Великовільшаницької сільської ради було зареєстроване на Закарпатті ТзОВ "Тіса Біо". У квітні 2022 року це товариство передало ділянку в суборенду ТзОВ "Акріс-Захід" (зареєстроване у Києві). У червні 2023 року комісія Золочівської міської ради обстежила земельну ділянку і встановила, що вона розорана та на ній росте соя.

Відтак Господарський суд Львівської області вирішив розірвати договір оренди та зобов’язав "Акріс-Захід" повернути земельну ділянку Золочівській міській раді. у користування Золочівській міській раді. Також суд стягнув з "Тіса Біо" на користь Золочівської міськради 47 696 грн заборгованість зі сплати орендної плати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності