Трьох військових із Стрийщини посмертно нагородили орденами «За мужність»

Трьох військових із Стрийщини посмертно нагородили орденами «За мужність»

Нагороди посмертно присвоїли Юрію Гиряку, Андрію Рибаку та Івану Шимкову

Трьох військовослужбовців зі Стрийщини посмертно нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня відповідно до указу Президента України від 1 вересня 2023 року. Нагороди присвоїли Юрію Гиряку, Андрію Рибаку та Івану Шимкову. Ордени 29 грудня отримали рідні військовослужбовців, про це повідомили у Стрийській райдержадміністрації.

Юрій Гиряк мешкав у Стрию. Під час повномасштабного російського вторгнення приєднався до тероборони в Стрию. Став бійцем 65-го батальйону 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Чоловік підірвався на міні 14 листопада 2022 року поблизу села Стельмахівка на Луганщині. У воїна залишились мама, брат, дружина, син і донька. Нагороду вручили матері військового.

Андрій Рибак — житель Стрия. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави Стрийської тероборони. На війні був командиром стрілецького взводу.

Загинув підірвавшись на міні. Андрію Рибаку було 30 років. Без батька залишилось троє маленьких діток. Нагороду отримала дружина та діти захисника.

Іван Шимков народився у селі Гірне, останні роки проживав у Стрию. Воїн добровільно вступив до лав Стрийської тероборони. На війні був стрільцем стрілецького відділення.

Іван Шимков загинув 13 жовтня при виконанні службового обов’язку на Луганщині, воїну було 34 роки. У Івана залишилося двоє доньок. Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили його дружині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності