Двох військових із Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність»

Двох військових із Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність»

Нагороди посмертно присвоїли Василю Мимоходу та Роману Ганичу

Двох військовослужбовців із Ходорівської громади посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Нагороди присвоїли Василю Мимоходу та Роману Ганичу за мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомили у Львівській ОВА у четвер, 21 грудня.

Василь Мимоход народився у Ходорові. Незважаючи на те, що чоловіка важко поранили, після лікування він знову повернувся на фронт.

Воїн проходив службу в одній із військових частин Збройних Сил України, був оператором відділення протитанкових керованих ракет стрілецької роти. Загинув в Донецькій області, похоронили захисника 3 листопада 2022 року.

Роман Ганич мешкав у Ходорівській громаді, був батьком трьох дітей. Брав участь в АТО, а після початку повномасштабного вторгнення Росії добровільно повернувся з-за кордону та в перші дні війни став на захист України.

Воював у складі першого десантно-штурмового батальйону. Загинув 15 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Невське Сватівського району Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський відзначив державними нагородами шістьох військових 103-ї львівської бригади. Орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагородили молодшого сержанта Дмитра Бедулю. Медалями “За військову службу Україні” відзначили солдатів Святослава Лаганяка та Богдана Ханькова. Медалями “Захиснику Вітчизни” нагородили солдатів Михайла Деревенка і Петра Дочича, а також старшого солдата Артура Маркова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності