Тринадцятьох військовослужбовців з Львівщини посмертно нагородили державними відзнаками

Тринадцятьох військовослужбовців з Львівщини посмертно нагородили державними відзнаками

Нагороди отримають рідні загиблих воїнів

Згідно з указом Президента України 13 військовослужбовців із Львівської області посмертно нагородили державними відзнаками. Інформація про це з’явилася 15 грудня.

Орден «За мужність» III ступеня отримав загиблий солдат Володимир Бадзь. Чоловік проживав у селі Блищиводи Жовківської громади. Загинув 23 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району на Донеччині. У захисника залишились дружина та двоє маленьких донечок.

Орденом ІІІ ступеня також відзначили лейтенанта Івана Дреботу. Захисник мешкав у селі Чижиків Підберізцівської громади. Загинув в серпні 2022 року на передовій. В Героя залишились батьки та дружина.

Орденом ІІІ ступеня посмертно нагородили Михайла Калиневича з позивним «Калина». Воїн – житель міста Кам'янка-Бузька. Служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила, був водієм кулеметного взводу. Загинув 14 грудня 2022 року під час оборони Бахмута, що на Донеччині. У захисника залишились дружина і син.

Загиблий Віталій Калинич теж отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. Чоловік проживав у селі Шабельня Рава-Руської громади. Захищав країну у складі гірсько-штурмової бригади. Загинув 13 січня 2023 року в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області. У воїна залишились батько, сестра та брат.

Орден ІІІ ступеня посмертно отримав і Володимир Ковальський – житель села Жовтанці. Загинув 22 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, захищаючи Україну від російських окупантів. У військового залишились мама, дружина, діти.

Орденом «За мужність» ІІ ступеня відзначили полеглого сержанта Назара Лабу. Захисник народився у селі Трибоківці Жидачівського району. Служив у 3 мотопіхотній роті в/ч А1939 на посаді стрільця-санітара. Загинув 4 січня 2023 року на Донеччині.

Посмертно нагородили орденом ІІІ ступеня солдата Юрія Мізунського. Він проживав у селі Зубра Солонківської громади. Від початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави 125 бригади територіальної оборони. Загинув в листопаді 2022 року під час виконання бойового завдання у Бахмуті. В захисника залишились мама, батько та старший брат.

Орден III ступеня отримав солдат Іван Мудрак, жителя села Липівці Перемишлянської громади. Чоловік загинув, боронячи Україну від російських загарбників, у серпні 2022 року. У полеглого Героя залишилися дружина, син та донька.

Загиблого солдата Володимира Павлишина також відзначили орденом III ступеня. Володимир – житель села Семенівка Пустомитівської громади. Був військовим 95 окремої десантно-штурмової бригади, поліг у боях в Долині, що на Донеччині.

Орденом III ступеня посмертно нагородили молодшого сержанта Романа Чавса. Він – мешканець села Лавриків Добросинсько-Магерівської громади. Загинув 9 серпня 2022 року від важких поранень, отриманих під час ворожого артилерійського обстрілу на Миколаївщині.

Медаль «Захиснику Вітчизни» посмертно вручили солдату Василю Кулая, жителю села Гійча Рава-Руської громади. Захисник був сержантом 3 відділення 2 взводу роти охорони військової частини А4053. Загинув від обстрілу під час виконання бойового завдання у Лисичанську. У воїна залишились дружина та двоє дітей.

Медаллю «За військову службу Україні» посмертно відзначили солдата Юрія Лоскоріха. Юрій проживав у селі Забір'я Рава-Руської громади. Захищав Україну в складі 2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А-4053 (115 окрема механізована бригада). Загинув 6 жовтня 2022 року на Донеччині. У захисника залишились мама і дочка.

Нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни» і солдата Володимира Мусієвського – мешканця села Мервичі Куликівської громади. З початком повномасштабної війни чоловік пішов захищати країну на передову. Герой загинув 23 серпня 2022 року біля села Опитне Донецької області під час виконання бойового завдання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності