Депутати обласної ради погодили перейменування села на Пустомитівщині

Депутати обласної ради погодили перейменування села на Пустомитівщині

Рішення про остаточне перейменування Милошевичів повинна ухвалити Верховна Рада України

Під сесії Львівської обласної ради у четвер, 28 грудня, депутати проголосували за перейменування села Милошевичі на Милошовичі. З проханням повернути селу історичну назву до обласної ради звернулася Пустомитівська міська рада.

«Назва села Милошовичі датується у всіх відомих історичних документах ще 1443 року і всюди вживається назва села Милошовичі. В довідці Центрального архіву України у м.Львів від 22.05.2008 року N°604 виданій Семенівській сільській раді вказують, що в документах іншої назви як с. Милошевичі ніколи не вживалося і документально не зафіксовано», – йдеться у зверненні мешканців громади.

За перейменування проголосували 53 депутати Львівської обласної ради. Тепер нову назву Милошевичів повинен затвердити парламент України.

До слова, причиною розгляду питання про перейменування Милошевичів у порядок денний цієї сесії, стали зміни законодавства. Якби депутати не ухвалили рішення до кінця цього року, то з початку 2024 року громаді довелося б ще раз розпочинати процедуру повернення давньої назви.

Нагадаємо, що у вересня аналогічне рішення, про перейменування села ухвалили депутати Львівської районної ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності