У Львівській міськраді не хочуть компенсувати проїзд пільговиків на міжміських маршрутах

У Львівській міськраді не хочуть компенсувати проїзд пільговиків на міжміських маршрутах

Директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури заявив, що компенсувати проїзд пільговиків має держава

Директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило повідомив, що міська рада не планує компенсувати проїзд пільговиків зі Львова у міжміських маршрутах. За його словами, для цього обласна адміністрація повинна звертатися до держави. Він сказав це під час розмови на прямій трансляції на YouTube-каналі LVIV.MEDIA у вівторок, 11 грудня.

Наразі у Львові пільговики користуються персоналізованими картками ЛеоКарт. З ними вони можуть їздити у міському громадському транспорті безплатно, просто валідуючи поїздку, проте ЛеоКарт не діє на приміських та міжміських маршрутах Львівщини за межами обласного центру. Заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку Олександр Кулепін розповів, що обласна адміністрація готова інтегрувати ЛеоКарт у систему міжміських перевезень та надати пільговикам з персоналізованими картами право безплатного проїзду.

«Ми вже надіслали Львівській міській раді листа, щоб провести технічну зустріч з цього приводу. Для неї є, по суті, два питання: перше — чи готовий Львів інтегрувати ЛеоКарт в міжміські обласні перевезення, щоб ми людям не додавали зайвих труднощів, а друге — що Львівська міська рада готова компенсувати своїм людям з інвалідністю I та II групи та іншим пільговикам, які користуються не лише міським, а й міжміським транспортом», — розповів Олександр Кулепін.

Директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило натомість відповів, що з питанням компенсації проїзду пільговиків ЛОВА має звертатися не до міськради, а до держави.

«Львівська обласна адміністрація мала б звертатися до державних органів, які надали ці пільги, для того, щоб отримати компенсацію за перевезення пільговиків. Наразі в нас це на державному рівні не врегульовано, тому міста змушені брати на себе таку соціальну відповідальність і платити за пільговиків», — зазначив Олег Забарило.

При цьому Львівська міська рада повністю компенсує проїзд пільговикам на території Львова. У 2023 році в бюджеті закладали 530 млн грн на перевезення пільговиків, а наступного року попередньо на це планують закласти 770 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності