Від станції Мостиська до Скнилова хочуть збудувати євроколію

Від станції Мостиська до Скнилова хочуть збудувати євроколію

Це дасть змогу Укрзалізниці інтегруватися в транспортну мережу ЄС

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) допоможе Укрзалізниці модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Також агентство сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T. Відповідний меморандум сторони підписали 24 листопада 2023 року, поінформувала пресслужба Укрзалізниці.

Від Укрзалізниці документ про наміри підписали голова правління Євген Лященко та член правління товариства В’ячеслав Єрьомін.  Від USAID — виконувач обовʼязків директора Місії в Україні Енн Хоппер.

«Сьогоднішній меморандум сприяє сталому та стійкому розвитку української економіки. Завдяки інвестиціям в українську залізничну систему ми розширюємо потужності транспортування вантажів в Україну та з України на світові ринки, а також інтегруємо Укрзалізницю в Транс’європейську транспортну мережу Європейського Союзу», — зауважила Енн Хоппер.

Зокрема, на дільниці від станції Мостиська до Львова планують побудувати євроколію шириною 1435 мм.

«На шляху України до ЄС продовжуємо реалізацію інфраструктурних євроінтеграційних проєктів. Разом із розбудовою сухопутних переходів працюємо над продовженням колії 1435 мм вглиб країни. Одна з найперспективніших дільниць — це Мостиська — Львів. Вона може слугувати для розвитку вантажних та пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС. Також маємо розширювати свою присутність у залізничній системі TEN-T для створення альтернативних шляхів експорту українського продовольства. Дякую USAID за партнерство та підтримку в цьому питанні», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності