Відновлення євроколії зі Львова до Варшави: у Раві-Руській відремонтують залізничну станцію

Відновлення євроколії зі Львова до Варшави: у Раві-Руській відремонтують залізничну станцію

Орієнтовно пасажири зможуть поїхати цією євроколією у червні 2023 року

Зі Львова до Варшави через Раву-Руську проклали нову колію. Натомість в межах цього проєкту планують відремонтувати залізничну станцію у Раві-Руській, щоб в майбутньому проводити тут митний контроль.

Про це LVIV.MEDIA розповіли у керівництві Рава-Руської станції.

«Колія Варшава-Рава-Руська з нашої сторони вже все готово, може їхати, питання з польською стороною. Там ще має узгодитися все у міністерстві. А далі з нашої сторони ще вирішується, чи буде це Рава-Руська, чи будемо євроколію прокладати до Брюховичів – це в процесі. Швидше за все це буде Варшава-Рава-Руська-Брюховичі й навіть Львів. У нас є маленькі технічні нюанси, але це не заважатиме функціонуванню процесу, щоб воно вже їхало», - зазначили працівники Рава-Руської станції.

За їх словами, у Польщі ці затримки трактують тим, що це питання має узгодитись у трьох міністерствах.

«Гребенне, сусідня станція, не готова по інфраструктурі. Там де митники, прикордонники. Наразі там будуть проходити лиш пасажирські поїзди, бо Рава-Руська-Гребенне це пасажирський пункт пропуску. Щоб він був вантажно-пасажирським, то треба й у наших міністерствах це погоджувати, а це тривала процедура», - зазначили працівники.

Там додали, що орієнтовно пасажири зможуть поїхати цією євроколією у червні 2023 року, а вантажні перевезення тут розпочнуться з 2024 року.

Нагадаємо, тепер, якщо пасажири з якихось причин будуть змушені скасувати поїздку, то їм відшкодують повну вартість за квиток в купе та половину за плацкартний, однак для цього потрібно здійснити повернення не пізніше ніж за 6 годин до відправлення поїзда. 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності