Львівщина співпрацюватиме з німецькою федеральною землею Саар

Львівщина співпрацюватиме з німецькою федеральною землею Саар

Регіони співпрацюватимуть у сферах промисловості, енергетики, медицини та освіти

У середу, 8 листопада голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та міністр-президент федеральної землі Саар Анка Релінгер підписали меморандум про співпрацю регіонів. Львівщина та Саар спільно розроблятимуть стратегію покращення роботи промисловості, медицини та освіти у Львівській області. 

«Ми обговорили кілька сфер, у яких хотіли б співпрацювати. За пропозицією пані Анки, ми створимо кілька робочих груп, які будуть стосуватися професійної освіти, допомоги в медичній сфері, співпраці з університетами, зокрема медичними. Також ми обговорили проекти в енергетичній сфері» — розповів Максим Козицький. Начальник він зазначив, що Саар має досвід трансформації вугільних регіонів, і що Львівщині буде корисним його перейняти для вирішення проблем Червоноградського регіону.

Також Анка Релінгер розповіла, що комунальні департаменти Львівського регіону та Саар співпрацюють вже протягом певного часу, та мають розроблені плани спільного розвитку. «Разом ми можемо багато досягти. Ми дуже подібні, адже і Львівщина, і наша федеральна земля — пограничні регіони. У нас є спільні проблеми і спільні виклики, а також дуже подібна промисловість. Це все створює хороші передумови для нашої співпраці», — зазначила міністр-президент.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності