• Головна
  • Соціальні новини
  • Чотирьох осіб, постраждалих від вибуху нафтопроводу на Прикарпатті, перевезли зі Львова до Німеччини

Чотирьох осіб, постраждалих від вибуху нафтопроводу на Прикарпатті, перевезли зі Львова до Німеччини

Чотирьох осіб, постраждалих від вибуху нафтопроводу на Прикарпатті, перевезли зі Львова до Німеччини

Львівські медики стабілізували стан дітей та дорослих

Чотирьох постраждалих внаслідок вибуху нафтопроводу, що стався минулого тижня на Прикарпатті, транспортували для подальшого лікування до Німеччини, повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

На початку цього тижня двох дорослих та двох дітей з важкими опіками доправили з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова . Тут комбустілоги прооперували 35-річного чоловіка. Пацієнт поступив із опіками дихальних шляхів та тіла. Вогонь вразив 45-50% шкірних покривів, з яких 20% — глибокі рани. Чоловікові провели операцію — змертвілі внаслідок опіку тканини видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

Жінку 39-ти років доправили із 30% опіків тіла вчора. У центрі їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та підготували до наступних етапів лікування закордоном.

Найважчий стан — у дітей. В 11-річного хлопчика — близько 80% опіків тіла, з яких 70% — глибокі рани. У 8-річного хлопчика також близько 80% опіків. З них 75% — глибокі. Обоє з опіками дихальних шляхів. Упродовж чотирьох днів за пацієнтами цілодобово спостерігали команди відділення анестезіології та інтенсивної терапії нашої дитячої Лікарні Святого Миколая. З ними працювали комбустіологи, хірурги, фізичні терапевти. Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини.

Нагадаєм, 30 вересня поблизу с. Стримба Надвірнянського району Івано-Франківської області сталася аварія на нафтопроводі. Після загоряння нафтопродуктів вогонь поширився на приватний будинок, що знаходився неподалік. Постраждало 9 осіб, з яких 5 госпіталізовано, з них - 2 дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності