За відмову служити в армії на Львівщині на три роки ув’язнили уродженця Харкова

За відмову служити в армії на Львівщині на три роки ув’язнили уродженця Харкова

Чоловік написав заяву-відмову, мовляв, не готовий йти воювати і боїться

Кам'янка-Бузький районний до трьох років ув’язнення засудив уродженця Харкова, який отримав повістку, у військкомат не з’явився, а після цього ще й написав заяву про відмову від проходження військової служби. На суді чоловік вину визнав, повідомив, що боїться, а ще нібито віра йому не дозволяє воювати.

З вироку суду відомо, який був оприлюднений 7 листопада, засуджений — уродженець Харківської області, але тимчасово проживає на Львівщині. Чоловіка звати Максим О., він не одружений та раніше судимий не був.

У квітні цього року Максим О. у Раменові отримав повістку і пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним для служби в армії. Після цього він отримав ще одну повістку, яку підписав, відтак зобов’язався прийти на призовну дільницю, однак цього не зробив. Ба більше, чоловік написав заяву про відмову проходити військову службу.

Таким чином Максим О. ухилився від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, тож щодо нього поліція відкрила кримінальне провадження.

На суді обвинувачений свою вину визнав повністю і розповів, що переїхав на Львівщину, аби тут лікуватися від алкогольної залежності, також мав намір влаштуватися на роботу. Чоловік підтвердив, що пройшов медкомісію, але не з’явився у військкомат, мовляв, через хворобу. А відмовився від проходження військової служби та написав заяву, бо не готовий йти воювати і боїться.

“Також обвинувачений повідомив суду, що вже під час реабілітації у Львівській області він став сповідувати віру “Нове покоління”, яка забороняє брати участь у військових діях”, — йдеться у вироку суду.

На переконання суду, обвинувачений щиро не розкаявся за вчинене, а навіть демонстрував байдужість до свого вчинку та наслідків. Крім того, на суді Максим О. заявив, що жодного разу не допомагав ЗСУ. Суддя Кам'янка-Бузького районного суду Тарас Котормус, визнав Максима О. винним та призначив йому три роки ув’язнення. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності