У п’ятницю громади Львівщини звітуватимуть про доцільність своїх тендерів

У п’ятницю громади Львівщини звітуватимуть про доцільність своїх тендерів

Упродовж тижня громади мали проаналізувати доцільність цих закупівель

У Львівській облдержадміністрації в п’ятницю відбудеться перше засідання робочої групи, до складу якої входять представники Львівської ОВА та працівники правоохоронних органів і яка контролюватиме належне використання бюджетних коштів в області. Про це повідомив глава ЛОДА Максим Козицький.

На засіданні планують заслухати представників територіальних громад, районних адміністрацій, керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів ТГ й адміністрацій.

Нагадаємо, минулого місяця Максим Козицький підписав доручення, згідно з яким упродовж тижня громади мали проаналізувати доцільність проведення закупівель, як вже оголошених, так і тих, які планують провести до кінця поточного року. Більшість громад підтвердили, що вважають свої закупівлі пріоритетними та необхідними для належного функціонування громад у період воєнного стану. Лише 22 закупівлі вирішили скасувати, але укладений договір розірвано лише один. Натомість з обласного бюджету вдалося зекономити 38 млн грн за рахунок скасування проєктів зі спорудження об’єктів спортивної інфраструктури. Ці кошти скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.

Зважаючи на доволі млявий підхід органів місцевого самоврядування до визначення пріоритетності закупівель, цього місяця я підписав розпорядження «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану». Цим документом зобов’язав як розпорядників коштів обласного рівня, так і громади першочергово фінансувати захищені та видатки щодо відсічі збройної агресії, територіальної оборони і цивільного захисту, проходження опалювального періоду й соціальну сферу. Ці пріоритети мають також зберігатися під час формування місцевих бюджетів на наступний рік”, - зазначив глава Львівської облдержадміністрації.

За словами Максима Козицького, тільки з початку жовтня замовники Львівщини оголосили понад дев’ять тисяч закупівель на очікувану вартість близько 1,4 млрд грн. Зважаючи на такий масштаб, потрібно, щоб жителі області і надалі продовжували здійснювати громадський контроль, вважає глава ЛОДА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності