На Львівщині викрито змову двох підприємств, які хотіли розіграти тендер на 945 тисяч гривень

На Львівщині викрито змову двох підприємств, які хотіли розіграти тендер на 945 тисяч гривень

Тепер обидва порушники заплатять штраф

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала наявність змови між двома ТзОВ - «Торговий дім «Тантал» та «Тантал» під час їхньої підготовки та участі у процедурі закупівлі емальпроводів для Державного підприємства «Львіввугілля». Сукупна очікувана вартість закупівлі – 945 000 грн. Про це пише Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Відділення під час розгляду справи з’ясувало, що відповідачі, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку. Зокрема, було встановлено наявність телефонних з’єднань між ними, ведення господарської діяльності за спільними адресами, пов’язаність їхніх працівників родинними стосунками.

На основі цих та інших фактів адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії обох компаній порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Тантал» та на товариство з обмеженою відповідальністю «Тантал» накладено штраф по 68 000 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності