Зі Львова до Варшави вирушив перший потяг (відео)

Зі Львова до Варшави вирушив перший потяг (відео)

Маршрут пролягатиме через станцію Рава-Руська, де пасажири здійснюватимуть пересадку

У неділю, 15 жовтня, після 18 років перерви, зі Львова до Варшави вирушив перший потяг. Відео з подорожі на своїй сторінці розмістив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Історична подія: після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг!

Історична подія: після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг!Пасажири їдуть з обласного центру у Раву-Руську, а там зручно – на одній платформі – пересядуть у потяг польського перевізника SKPL, який повезе їх у Польщу.Запостив це відео завдяки Wi-Fi «Укрзалізниці»🙂

Posted by Максим Козицький on Saturday, October 14, 2023

Пасажири їдуть з обласного центру у Раву-Руську, а там зручно – на одній платформі – пересядуть у потяг польського перевізника SKPL, який повезе їх у Польщу”, — зазначив Максим Козицький.

Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько 9 годин, вартість квитка від 1188 гривень.

Планували комфортно сполучити Львів із Варшавою (через Раву-Руську), а вийшло ще й Івано-Франківськ, Калуш, Долину Моршин, Стрий і Жовкву. Усі ці міста тепер мають зручне щоденне зʼєднання з Любліном та Варшавою”, — додав очільник області.

Зазначається, що завдяки цьому проєкту «ожив» залізничний пункт пропуску у Раві-Руській, який не працював понад 20 років. Тут зробили ремонт, розмістили пункти митного та прикордонного контролю, відкрили касу міжнародного продажу.

Ще цього року очікуємо на реалізацію другого етапу проєкту «Євроколія Варшава – Львів». Він передбачає розробку і виготовлення проєктно-кошторисної документації на відновлення залізничного сполучення європейською колією на ділянці Рава-Руська – Брюховичі”, — каже Козицький.

Проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку Укрзалізниці. Крім того, пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно. Також квитки доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності