• Головна
  • Україна
  • На вокзалах та в потягах з’являться маршали безпеки: хто це такі

На вокзалах та в потягах з’являться маршали безпеки: хто це такі

Колія
Фото: pexels

Вони інкогніто перебуватимуть у потягах

На вокзальних комплексах та в поїздах Укрзалізниці розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Про це у понеділок, 9 жовтня, повідомили на сторінці Укрзалізниці.

Маршали залізничної безпеки — працівники відомчої воєнізованої охорони товариства, головне завдання яких — контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби.

“На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об’єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють не публічно. Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників”, — йдеться у повідомленні.

“Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці”, — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Перші маршали Укрзалізниці розпочали свою роботу у вересні, зокрема, вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів.

Укрзалізниця через повномасштабне вторгнення посилила безпековий контроль на залізничних об’єктах, зокрема, на вокзалах, з метою недопущення перевезення громадянами вибухонебезпечних та інших не дозволених для перевезення речовин та зброї без належного дозволу.

Також у рамках реалізації проєкту “Залізна безпека” компанія запровадила супровід воєнізованої охорони у 9 пасажирських поїздах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності