• Головна
  • Україна
  • Вперше за 18 років: Укрзалізниця запускає потяг зі Львова до Варшави

Вперше за 18 років: Укрзалізниця запускає потяг зі Львова до Варшави

Вперше за 18 років: Укрзалізниця запускає потяг зі Львова до Варшави

Також відновлюють роботу раніше неактивного залізничного пункту пропуску

З 15 жовтня 2023 року Укрзалізниця запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Таким чином вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська, де пасажири здійснюватимуть пересадку з потяга української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і навпаки.

Відновлення сполучення між двома містами ініціювала Львівська обласна військова адміністрація і загалом розробка та виготовлення проєктно-кошторисної документації обійшлися у чотири мільйони гривень. З них – три мільйони – субвенція з обласного бюджету, один мільйон – кошти місцевого бюджету Рава-Руської і Добросинсько-Магерівської територіальних громад.

Радію, що Україна та Польща разом пишуть нову історію залізничного сполучення нашої держави з Європою. Воно дозволить пасажирам з української та польської сторін зручно добиратися та розвантажить автомобільні пункти пропуску. Це також ще одна можливість частіше бачитися українським сім’ям, які розкидала по різних країнах війна”, - відзначив глава ЛОВА Максим Козицький.

Проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно. Крім того, разом із запуском цього маршруту Укрзалізниця відновлює роботу раніше неактивного залізничного пункту пропуску.

Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку Укрзалізниці. Крім того, пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно. Також квитки доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності