• Головна
  • Економіка
  • У Варшаві анонсували початок регулярного сполучення з Рава-Руською і Львовом

У Варшаві анонсували початок регулярного сполучення з Рава-Руською і Львовом

У Варшаві анонсували початок регулярного сполучення з Рава-Руською і Львовом

Рейси потяга повністю профінансує Укрзалізниця

14 жовтня з Варшави Східної має вирушити перший за останні роки потяг до Львова через Раву Руську. Про це повідомило польське видання Rynek kolejowy.

У польського залізничного оператора SKPL вже є готовий рухомий склад для сполучення Варшава Східна – Рава Руська, а на Пасажирському порталі можна перевірити розклад руху поїзда, який вирушить до України.

З нього видно, що першим днем курсування потяга до Рави Руської буде 14 жовтня. Дизель SN84 відправлятиметься зі вокзалу Варшава Східня о 21:45 і фінішуватиме в Раві Руській о 5:15 15 жовтня за українським часом. У Раві Руській на пасажирів із Польщі чекатиме потяг до Львова, а можливо, й далі – до Івано-Франківська. Назад потяг відправлятиметься з Рави об 11:00 за місцевим часом і прибуватиме до Варшави о 17:29. Потяги курсуватимуть щодня.

– Продаж квитків здійснюватиметься українською стороною через свою онлайн-систему продажу квитків. Наш поїзд у Польщі працюватиме як сполучення Української залізниці, – зазначив Томаш Страпагель, президент SKPL. У національні транспортній мережі потяга не буде, тому навіть через сайт УЗ ми не зможемо купити квиток, наприклад, з Любліна до Варшави. Продаж квитків у касах не здійснюватиметься.

Як стало відомо неофіційно, сполучення повністю профінансує Укрзалізниця, без будь-яких фінансових внесків польської сторони. Хоча у квітні 2023 року під час тестового рейсу із Замостя до Рави Руської представники Мінінфраструктури Польщі на чолі з міністром Анджеєм Адамчиком наголошували на важливості для їх держави відновлення залізничного сполучення зі Львовом через давно недіючий залізничний переїзд кордон з Україною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності