Школи Львівщини отримали ще 8 автобусів «Школярик» замість переданих на ЗСУ

Фото з сайту ЛОВА

Нові шкільні автобуси вирушили до Борині, Бісковичів, Великого Любеня та Старого Самбора

Третього жовтня, у вівторок, ще 8 шкільних автобусів передали громадам та школам Львівської області. Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Зокрема, нові автобуси вирушили до Борині, Бісковичів, Великого Любеня та Старого Самбора. Також нові автобуси отримали чотири обласні школи:

  • Львівська загальноосвітня санаторна школа №1 I-III ст. ім. Б.-І. Антонича;
  • Сокальська загальноосвітня санаторна школа I-III ст. ім. Т. Шевченка;
  • Львівська спеціальна школа №100 I-III ст.;
  • Підкамінська спеціальна школа з поглибленою професійною підготовкою.

Нові автобуси замінили ті «Школярики», які школи передали на потреби Збройних Сил, а також ті, у яких завершується термін експлуатації. Шкільні автобуси виготовили на Черкаському автобусному заводі, кожен «Школярик» розрахований на 30 пасажирів. Автобуси закупили спільно за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів.

«Наша область віддала чи не найбільшу кількість «Школяриків» на потреби Збройних Сил України. Є громади, такі як Дрогобицька, яка віддала з пів десятка автобусів і це справді відчутно для громади. Відповідно завдяки закупівлі нових, всі ці «Школярики» повернули громадам. Для обласних закладів купували транспорт виключно за державний чи обласний бюджет. До прикладу, ліцей Антонича, який перший проініціював таку необхідність, сьогодні отримав «Школярик». Це заклад, який розвивається і дбає про дітей. Відтак, ідемо вперед, вкладаємо кошти в дітей, їх освіту, в майбутнє», — зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Також керівниця КЗ ЛОР «Львівська спеціальна школа №100», якій передали «Школярик», розповіла, що шкільний транспорт був мрією її вихованців. У спецшколі навчаються діти з глибокими порушеннями зору, тому шкільний автобус дасть їм можливість вільно пересуватися.

«Отримання «Школярика» — надзвичайно радісна для нас подія. Нам дуже був потрібен цей автобус, щоб наші діти могли подорожувати, відвідувати визначні місця, поїхати в музей, на виставку, театр, чи просто виїхати за місто на прогулянку, адже нашим вихованцям в громадському транспорті їхати справді дуже складно. Діти будуть надзвичайно щасливі, адже саме про це бажання вони говорили, коли у нас в закладі відкривали ліфт», — поділилася Ірина Костецька.

Минулого року Львівщина закупила 126 шкільних автобусів, у тому числі 8 спеціалізованих — для перевезення дітей з інвалідністю. Ще 70 «Школяриків» закупили цьогоріч.

«З 70 одиниць поставлено вже 40. Залишилось ще 30, і всі вони будуть поставлені до 1 грудня» — додав Іван Собко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності