В середу на Дрогобиччині розпочнуть вакцинувати диких тварин

В середу на Дрогобиччині розпочнуть вакцинувати диких тварин

Мешканців громади просять не брати приманки руками, не руйнувати та не переносити в інші місця

13 вересня на Дрогобиччині розпочинається масштабна вакцинація диких тварин проти сказу. Майже 3 тисячі доз вакцини від сказу для диких тварин розповсюджуватимуть наземним методом (вручну) на території населених пунктів. Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація.

У кожній громаді буде створено робочу групу з поширення вакцинальних приманок, до складу якої увійдуть ветеринарні лікарі, спеціалісти органу місцевого самоврядування, фахівці лісомисливських господарств і користувачі мисливських угідь.

Як зазначили фахівці Держпродспоживслужби, всього передбачили 2975 доз, які розкладатимуть у районі на площі 119 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм.

«Наземний метод вакцинації диких тварин у Дрогобицькому районі застосовують вперше. Раніше вакцину розповсюджували за допомогою цивільної авіації, однак в межах правового режиму воєнного стану застосовувати авіацію заборонено, тому члени робочої групи у кожній громаді розкладатимуть її наручно. Це дуже важливий захід з попередження поширення сказу, адже з початку року на Дрогобиччині було зафіксовано аж 14 таких випадків», – зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.

В середньому на 1 кілометр квадратний розраховано 25 приманок, які мають вигляд брикетів розміром 3×5 зі специфічним запахом. Там, де зафіксовані спалахи сказу, розкладатимуть більшу кількість вакцини на відстані. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності