Вакцинація дітей від кору на Львівщині: де і як зробити щеплення

Фото - Promum

Від кору діти планово вакцинуються у віці 1 рік (перша доза) і 6 років (друга доза)

У Львівській області стартує вакцинація від кору для дітей віком від 2 до 17 років.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

За словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталії Іванченко, початок вакцинації буде за кілька днів, коли вакцину доставлять у заклади охорони здоров’я.

«У межах кампанії «Catch up» всі діти віком від 2 до 17 років мають можливість надолужити прогалини календаря профілактичних щеплень, якщо вони були. Згідно з законодавством України, від кору діти планово вакцинуються у віці 1 рік (перша доза) і 6 років (друга доза)», – сказала Наталія Іванченко.

Напередодні заклади охорони здоров’я області спільно з центрами контролю та профілактики хвороб провели скринінг, скільки у кожному районі дітей, які не отримали щеплення взагалі або отримали лише одну дозу. І виявилося, що таких дітей 17663.

Саме вони підпадають під вакцинацію у межах кампанії «Catch up». Ця цифра, за словами Наталії Іванченко, не є захмарною, і таку кількість дітей планують провакцинувати впродовж кількох місяців.

Вакцинуватися можуть не лише ті діти, які є жителями Львівської області, але і ВПО, і діти, які тимчасово перебувають на території області та не отримали свою першу чи другу дозу вакцини.

Як зробити щеплення:

  • Звернутися до сімейного лікаря;
  •  Звернутися у заклади охорони здоров’я, у тому числі в амбулаторії сімейної медицини (загалом в області діє майже 70 кабінетів щеплень);
  • Вже сформовані мобільні бригади, які виїжджатимуть для вакцинації організованих колективів дітей (дошкільні навчальні заклади, оздоровчі табори тощо), а також у місця проживання ВПО. Ще 48 бригад залучатимуть до вакцинації за потреби.

Під час планової вакцинації дитині вводять дві дози вакцини: в  1 рік першу дозу, у 6 років –другу. Якщо дитині 7 років і більше – то другу дозу роблять через 30 днів після першої.

Дитині віком від 1 до 6 років, яка ніколи не була вакцинована, вводять одну дозу, а другу – після досягнення 6 років.

Нагадаємо, вакцинація проти коронавірусу в Україні продовжуватиметься й буде безкоштовною. Для імунізації проти коронавірусу пропонується біля 12 вакцинних продуктів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності