У податковій Львівщини розповіли, скільки людей отримують зарплату у понад 15 тис. грн

Робота
Фото: pexels

Високу заробітну плату в області отримують працівники підприємств з іноземними інвестиціями

На Львівщині понад 174 тис. найманих працівників отримують заробітну плату у понад 15 тис. грн.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Львівській області.

«На сьогодні, понад 174 тис. найманих працівників (або 36,6 відс. від загальної кількості найманих працівників Львівської області) отримують заробітну плату вище 15 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

Високу заробітну плату в області отримують працівники підприємств з іноземними інвестиціями. У таких компаніях середня заробітна плата становить понад 17 тис. грн.

Загалом до бюджету від сплати податку на доходи фізичних осіб за 7 місяців цього року надійшло 16,4 млрд грн, що на 30% більше порівняно  з аналогічним періодом минулого року.

Зазначається, що низка підприємств-роботодавців прагнуть зменшити розмір обов’язкових відрахувань.

«Мінімальний розмір заробітної плати, який встановлений законодавством на сьогодні – 6 700 гривень та виплачуючи його найманому працівнику у такому розмірі, або вище на 200 - 300 гривень, фактично працівник на «руки» отримує близько 5 400 гривень за місяць відпрацьованого часу. Так, слід врахувати випадки, коли найманий працівник виконує роботу не повний робочий день чи робота не потребує кваліфікованого досвіду», - розповідають у податковій.

Так, офіційно середня заробітна плата у підприємствах, які вироблять товари, надають послуг, які здійснюють виробництво товарів, робіт, послуг, діяльність у сфері громадського харчування, роздрібної та оптової торгівлі 11,3 тис. працівників (2,3%) становить 6,7 тис. грн. Близько 17,3 тис. працівників отримують заробітну плату у розмірі 6,7-6,9 тис. грн.

Також у податковій наголошують, що на сайтах з пошуку  практично відсутні пропозиції від роботодавців із мінімальною заробітною платою, а зарплата, яка пропонується  при працевлаштуванні, у рази перевищує офіційно відображену у податковій звітності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності