На Львівщині прощатимуться із захисником Маріуполя, який загинув ще у квітні

На Львівщині прощатимуться із захисником Маріуполя, який загинув ще у квітні

Андрій став одним із 72-х відважних воїнів які добровільно зголосилися полетіти гелікоптерами в повністю оточений і заблокований Маріуполь (відомо, як повітряна операція на «Азовсталь» силами ГУР)

Стало відомо про ще одного Героя, який поповнив Небесний легіон.

Про це пишуть на сторінці Стрийської міської ради.

Андрій Дяк (19.05.1987р - 10.04.2022р.) – захисник Маріуполя.

Уродженець Стрия. Навчався у Стрийській СШ №4. Закінчив військово-спортивний ліцей ім. Героїв Крут у Львові. Після чого закінчив Львівську філію Київського університету культури і мистецтв. Працював у сфері туризму. Впродовж 2016 - 2019 років брав участь в АТО, захищав Батьківщину в складі 36-ої окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Білинського. Нагороджений відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”.

Після демобілізації працював в іноземній компанії у службі охорони супроводження кораблів. Вільно володів англійською мовою, був фізично міцний і морально стійкий.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України без вагань розірвав контракт з іноземною компанією і повернувся з-за кордону додому в Україну. Разом з братом пішли в один день добровольцями захищати Батьківщину.

Андрій став одним із 72-х відважних воїнів які добровільно зголосилися полетіти гелікоптерами в повністю оточений і заблокований Маріуполь (відомо, як повітряна операція на «Азовсталь» силами ГУР).

Загинув в бою з окупантами 10.04.2022р.

Львівщина зустрічатиме Героя в суботу, 29 липня, о 10:00 в с. П’ятничани. Похорон відбудеться цього ж дня о 13:00 в церкві Благовіщення (м. Стрий).

Нагадаємо, у Львові 28 липня попрощаються з двома захисниками Станіславом Савочкою та Степаном Лозінським.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності