На Львівщині відремонтували народний дім: вперше за 22 роки

На Львівщині відремонтували народний дім: вперше за 22 роки

Ремонт розпочали місяць тому

У Зашкові відремонтували народний дім. Востаннє це робили 22 роки тому. Виконали основні роботи, аби вберегти приміщення від руйнації.

Про це пишуть на сторінці «Львівська громада. Агломерація».

Ремонт розпочали місяць тому. У приміщені площею 200 кв. м замінили 13 вікон, троє дверей, переробили димохідну систему та зробили капремонт вхідного коридору. Кошти на ремонт приміщення управління культури ЛМР передбачило ще раніше. Щоправда, через війну не все вдалося зробити із запланованого.

«Завідувачка народного дому Оксана Макар каже, що всі ці роки народний дім лагодили власними зусиллями. Викручувалися, як могли. Навіть здавали в оренду зали, а з отриманих коштів робили найнеобхідніше. Переважно все трималося на ентузіазмі та меценатстві місцевих. У такий спосіб і намагалися зберегти у громаді культурний осередок. Зі створенням Львівської ОТГ кошти на ремонт таки передбачили». - йдеться у повідомленні.

У народному домі, окрім дитячих гуртків, також є жіночі та чоловічі ансамблі. У приміщенні проводять різні культурні заходи, а під час війни - благодійні концерти та ярмарки.

Нагадаємо, у Червонограді завершують ремонт у новому військовому ліцеї. Тут навчатимуться 200 учнів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності