• Головна
  • Новини Львівщини
  • Проник у будинок сусідки та пограбував: у Стрийському районі покарали чоловіка за напад на жінку

Проник у будинок сусідки та пограбував: у Стрийському районі покарали чоловіка за напад на жінку

Фото з відкритих джерел

Зловмиснику призначили 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Стрийський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який проник у будинок сусідки, напав на неї та пограбував.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що на початку грудня 2022 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік таємно проникнув у помешкання своєї сусідки, коли та виходила на подвір’я. Коли жінка повернулася, то виявила зловмисника.

Чоловік напав на сусідку та почав викручувати їй руки, при цьому він вимагав вказати місце де зберігаються гроші. В ході сутички обвинувачений вивихнув жінці кістки у ділянці лівого ліктьового суглоба та вкрав з її кишені 4 тис. грн.

У суді чоловік свою вину у скоєному не визнав та пояснив, що зранку у день інциденту він був у магазині, де випив 100 грамів горілки, після чого пішов додому. По дорозі він побачив потерпілу, яка стояла на сходах біля свого будинку і стогнала, тримаючись за руку. Зловмисник сказав, що викликав швидку допомогу, а жінка сама віддала йому гроші, аби він передав їх її дочці.

«Вона дала йому гроші, які були в хустині, які він не рахував і жінка не говорила, скільки там грошей. Він знову пішов і випив ще 100 грамів горілки. Надалі, коли приїхала швидка, то він сказав водієві, як доїхати до сусідки. В цей час на його мобільний телефон подзвонив дільничний інспектор і спитався, де він знаходиться. Коли під`їхали працівники поліції, то запитали його, чи він викрав гроші у потерпілої, на що він відповів, що гроші вона йому дала сама», - пояснював він у суді.

Надані чоловіком покази суд визнав надуманими з метою уникнення відповідальності за вчинений злочин. Також його слова спростовуються показаннями потерпілої, свідків та письмовими доказами.

Потерпілою у суді виступила дочка жінки, адже остання на момент розглядання справи вона померла. Вона пояснила, що у день злочину до неї зателефонувала мати та попросила приїхати, адже дуже болить рука.

Вона приїхала разом з іншими родичами, до яких подзвонила потерпіла та розповіла про напад. Коли вони зайшли у будинок, то побачили на землі скручений килимок та хліб. Потерпіла сиділа на ліжку та плакала від болю.

«Мама пояснила, що вона виносила з хати відро з відходами, а коли повернулася до будинку, то побачила обвинуваченого, який сидів в неї вдома на ліжку. Як він зайшов до хати, вона не бачила. Чоловік схопив її за передпліччя лівої руки й кинув три рази до підлоги, внаслідок чого стався вивих суглоба. В кишені халата вона мала 4000 гривень, які зловмисник забрав собі», - розповіла дочка потерпілої.

Обставини події також підтвердили покази родичів жінки та працівників швидкої медичної допомоги, яка прибула на місце події.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав винним у розбої поєднаним з проникненням у житло та призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі. З конфіскацією усього належного йому майна.

Нагадаємо, у Львові суд посилив покарання чоловіку, який скоїв розбійний напад на літню жінку. Зловмисник, погрожуючи канцелярським ножем, вкрав у жінки телефон і 300 гривень. Замість 3-х років позбавлення волі йому призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності