• Головна
  • Новини Львова
  • Зі зброєю обікрав львівського підприємця: суд призначив розбійнику з Рівненщини 8 років тюрми

Зі зброєю обікрав львівського підприємця: суд призначив розбійнику з Рівненщини 8 років тюрми

Зі зброєю обікрав львівського підприємця: суд призначив розбійнику з Рівненщини 8 років тюрми

Термін відбування покарання рахується від дня затримання, з липня 2021 року

Розбійник з Рівненщини отримав вісім років тюрми за напад на 27-річного львівського підприємця. Зокрема, у 2021 році неподалік Дубна він разом зі спільниками, погрожуючи зброєю, відібрав у чоловіка близько 800 тис. грн. Зловмисників затримали того ж дня у Рівному. Водночас крім ув'язнення, суд також зобов'язав його виплатити потерпілій стороні понад 300 тис. грн.

Про це йдеться у вироку Рівненського районного суду.

Наразі судили лише одного з трьох розбійників – уродженця селища Квасилів. Як встановило слідство, у липні 2021 року вони онлайн замовили у 27-річного підприємця зі Львівщини 70 рулонів фасадної сітки й просили доставити її до заправки на виїзді з Дубна.

Водночас коли підприємець разом з 30-річним водієм приїхали в обумовлений час, зловмисники напали на них, погрожуючи пістолетом, побили, зв'язали руки й забрали 110 тис. польських злотих [за тодішнім курсом НБУ це була 781 тис. грн, - ред.]. Крім того, розбійники відібрали ще 80 тис. грн та мобільний телефон одного з потерпілих. Після цього зловмисники сіли в автомобіль BMW X5 й поїхали в напрямку Рівного. Тоді як один із пограбованих підприємців зателефонував у поліцію й розповів про інцидент.

Авто виявили на в'їзді у Рівне. Натомість водій, помітивши патрульних, почав втікати. Пізніше зловмисники покинули авто у лісосмузі, а самі пішли до водойми, прикинувшись відпочивальниками. Проте розбійників впізнали та затримали.

У суді зловмисник визнав провину й заявив про розкаяння. Суд визнав його винним у ч. 4 ст. 187 ККУ (розбій) та призначив вісім років тюрми з конфіскацією майна. Термін відбування покарання рахується від дня затримання, з липня 2021 року. Крім того, суддя задовольнив цивільні позови потерпілих. Відтак підсудний має виплатити двом чоловікам по 154 тис. матеріальних збитків та по 10 тис. грн моральної шкоди. Доки вирок не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Зазначимо, що щодо інших двох розбійників відкриті окремі справи.

Нагадаємо, на Львівщині суд виніс вирок чоловіку, який за два тижні тричі обікрав чужий будинок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності