Підірвався на протипіхотній міні: у Львові готують до протезування 30-річного захисника

Підірвався на протипіхотній міні: у Львові готують до протезування 30-річного захисника
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Лікарі намагались зберегти поранену ногу захисника

У реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ до протезування ноги готується 30-річний захисник Роман Лісовенко, який підірвався на протипіхотній міні.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Киянин Роман у військо мобілізувався торік. Він служив у десантно-штурмовій бригаді. Важке поранення він отримав у травні під час виконання бойового завдання на луганському напрямку. Тоді захисник наступив на протипіхотну міну. Першу допомогу йому надали побратими.

Романа евакуювали до шпиталю у Дніпрі. Лікарі намагались зберегти його поранену ногу. Втім, її довелось ампутувати.

До Центру НЕЗЛАМНІ Роман приїхав на протезування та реабілітацію. Нині він каже: хоче протез, з яким міг би займатися спортом. Адже до повномасштабної війни у вільний час він бігав, а ще багато та часто їздив на велосипеді — долав марафони на 200 та навіть 300 км.

Реабілітація в Романа буде тривалою. Зараз команда лікарів та фізичних терапевтів реабілітаційного центу пготує його до встановлення протезу.

Він щодня займається на силових тренажерах, уже впевнено ходить на милицях та вчиться самостійно бинтувати ампутовану кінцівку. Коли на ній зменшиться набряк та загояться рани, він отримає свій протез.

Нагадаємо, львівські спеціалісти лікують важко пораненого військового з множинними переломами та опіками, який вижив після влучання російської ракети в авто.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності