Травми голови та інфаркт мозку: львівські лікарі виходжують 12-річного сироту з Бахмута

Травми голови та інфаркт мозку: львівські лікарі виходжують 12-річного сироту з Бахмута

Лікування триває більше трьох місяців

Медики лікарні Святого Миколая, що у Львові уже три місяці виходжують пораненого 12-річного Михайлика Баєва з Бахмута. І боротьба за здоров’я дитини триває далі.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова .

Того дня, коли у двір хлопчика прилетіла російська ракета, він був із батьком на вулиці. Раптово почався обстріл. Михайлик намагається забігти в дім. Але ударною хвилею його відкидає на ґанок. Десятки уламків ранять хлопчика. Батько сховатися не встиг і отримав смертельне поранення. Михайло з братом Кирилом в одну мить втратили дім та найдорожчу людину — тата, який самотужки їх виховував.

Окупанти вже вдруге позбавили братів дому та завдали їм травм. Вперше це сталося ще у 2014-му році у Горлівці . Там під час обстрілу діти поспіхом бігли до укриття та ненароком зачепили каструлю з кип’ятком. Обидва брати тоді зазнали опіків, від яких і дотепер страждають та лікуються.

У Бахмуті ж Михайлик отримує мінно-вибухову травму. Осколки потрапили в шию та голову. Один з них перешкоджав постачанню крові до мозку і спричинив інфаркт. Інший — застряг поруч із сонною артерією. У Дніпрі хірургам вдається відновити кровопостачання мозку та стабілізувати стан дитини. і пацієнта відправляють до Львова.

Тут хірурги проводять численні операції. Через перенесений інфаркт головного мозку хлопчик не міг ходити, говорити та ковтати. Тож одночасно з хірургами впродовж трьох місяців за здоров’я дитини боролися і фізичні терапевти Центру «Незламні». Лікування дало позитивні результати. Михайлові вдалося всьому навчитися наново. Він говорить та ходить.

Однак, нині хлопчик потребує лікування рубців, що утворилися на його тілі після нещасного випадку у Горлівці.

Нагадаємо, травматологи лікарні Святого Луки відновили зламану руку 18-річній дівчині, яка травмувалась під час їзди на самокаті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності