Львівські офтальмологи врятували око 11-річної дівчинки

Львівські офтальмологи врятували око 11-річної дівчинки

Рана на оці швидко загоїлась

Львівські офтальмологи видалили рідкісну 12-мм кісту на оці дитини. Утворення росло і деформувало обличчя 11-річної дівчинки. Операцію виконали у Лікарні Святого Миколая.

Про це повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

Маленьку пацієнтку звати Алевтина. Вона народилася з кістою у правому оці. Утім, батьки дівчинки про це не знали. Бо утворення довгий час було непомітним та не завдало жодних клопотів.

Рости кіста почала лише кілька років тому. Спершу око почало незвично чухатися. А згодом дівчинка помітила в ньому волосинки, що росли зсередини. Лікарі виявили у правому оці дитини дермоїдну кісту з волосяними фолікулами.

На момент операції кіста сягала в розмірах 12х6 мм. Аби не залишити на оці дівчинки жодних дефектів, лікарі оперували за допомогою мікрохірургічних інструментів. Попри те, що кіста встигла врости глибоко в повіку, втручання минуло успішно. Рана на оці швидко загоїлась.

Нагадаємо, відтепер в Україні медики відзначатимуть професійне свято 27 липня. Відповідний указ №327/2023 «Про День медичних працівників» підписав президент Володимир Зеленський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності