На Львівщині викрили злочинну групу, що допомагала ухилянтам: їх судитимуть

Обвинувальні акти скеровано до суду
Фото: Freepik

Обвинувальні акти скеровано до суду

На Львівщині судитимуть учасників злочинної групи, які незаконно переправляли за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба поліції Львівщини.

Зловмисники виготовляли підроблені документи для чоловіків призовного віку. Ці документи давали чоловікам підстави безперешкодно перетинати кордон. Послуга коштувала близько 1 000 доларів США з особи.

Правоохоронці встановили, що троє мешканців Волинської області, 38-річна жінка та двоє чоловіків віком 43 та 52 роки, організували виготовлення фіктивних документів.

Відомо щонайменше про 24 епізоди використання цих документів для незаконного перетину кордону.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази їх причетності до вчинення правопорушень.

Усім трьом учасника злочинної групи повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб та за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, у столиці чоловік відкрив підпільний «ЦНАП», де виготовляв фальшиві документи для продажу. Підозрюваний пропонував своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, а також акти права власності на землю. А також - фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності