Мама стала доноркою для сина: львівські медики пересадили нирку 17-річному хлопцеві

Мама стала доноркою для сина: львівські медики пересадили нирку 17-річному хлопцеві

Після трансплантації нирка запрацювала просто на операційному столі

У львівській Дитячій Лікарні Святого Миколая успішно пересадили нирку 17-річному житомирянину.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні.

Назар хворіє з 7-річного віку. Першими проявами ниркової недуги були млявість, швидка стомлюваність та порушення сечовипускання. Лікарі встановили хлопцеві діагноз — вроджена вада сечовидільної системи. Спершу захворювання вдавалося лікувати медикаментозно. Та з часом стан дитини почав погіршуватись.

“Розвинувся вторинний хронічний пієлонефрит — інфекційно-запальне захворювання бактеріального типу. Далі — руйнація сечових шляхів, ниркова недостатність і, зрештою, відмова нирок. Понад півтора року Назар був змушений жити на діалізі. Це процедура зі штучного очищення крові та виведення надлишків рідини”, — розповідають медики.

Із початком війни, Назара евакуювали до Ізраїлю. Родина сподівалася, що там хлопцеві пересадять нирку від посмертного донора. Однак, на чужині з трансплантацією не склалося. Мама Тетяна звертається до львівських лікарів та зважується на родинну трансплантацію. ЇЇ нирка ідеально підходить сину. Трансплантація пройшла успішно. А вже за тиждень мама із сином повернулися додому.

Як зазначають медики, у дитячій лікарні Святого Миколая це була вже третя пересадка цього органу від родинного донора.

Нагадаємо, у Першому медичному об’єднанні Львова одразу п’ятьом людям пересадили органи від одного посмертного донора. Донором став 54-річний чоловік, мешканець Львівщини, в якого трапився інсульт. Лікарі констатували смерть мозку, тож рідні чоловіка погодилися віддати його органи для порятунку інших людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності