На Львівщині матір стала донором нирки для свого сина, щоб повернути його до повноцінного життя

Єдиним шансом повернутись до повноцінного життя для хлопчика була трансплантація нирки

9-річний Тарасик із Золочівського району, що на Львівщині, став 11 пацієнтом Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, якому виконали пересадку органу.

Про це повідомили на сторінці закладу у Facebook.

Від народження хлопчик отримував лікування з приводу вродженої вади сечовивідних шляхів. У 2016 році у Білорусі Тараса прооперували – зробили пластику сечового міхура.

Проблеми зі сечовим викликали хронічну ниркову недостатність й з 2021 року Тарасик перебував на автоматизованому перитонеальному діалізі. Єдиним шансом повернутись до повноцінного життя була трансплантація нирки.

Відтак майже одразу родина стала у чергу на посмертний донорський орган. Проте мама попросила перевірити її на сумісність. Тестування ПЛР-методом підтвердило, що вона може бути донором. Жінка розповіла, що дуже боялась: раптом якісь невідомі хвороби чи інфекції завадять її бажанню.

Після трансплантації мама та син почуваються добре. Це означає, що уже цього літа Тарасик гратиме футбол із друзями, можливо навіть подорожуватиме, бо матиме більше свободи без пристроїв для діалізу.

Нагадаємо, у Львові лікарі виходили передчасно народжене немовля із некротизуючим ентероколітом. Дівчинка народилась із вагою 970 грамів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності