• Головна
  • Новини Львова
  • Не міг їсти та ходити в туалет: у Львові лікарі допомогли чоловікові із вродженою хворобою

Не міг їсти та ходити в туалет: у Львові лікарі допомогли чоловікові із вродженою хворобою

Не міг їсти та ходити в туалет: у Львові лікарі допомогли чоловікові із вродженою хворобою

Дізнався про хворобу чоловік лише два роки тому, коли звернувся за медичною допомогою

Впродовж двох років 39-річний Дмитро мучився від постійного болю в животі, здуття та закрепів. Їх зумовлювала вада кишківника, яка, зрештою, призвела до завороту і непрохідності. Зокрема, чоловік не міг їсти та ходити в туалет. Вже в такому стані чоловіка прооперували львівські хірурги Лікарні Святого Луки. 

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Вада кишківника у 39-річного чоловіка була вродженою. Однак, дізнався про неї Дмитро лише два роки тому, коли звернувся за медичною допомогою – скаржився на метеоризм та поганий стілець.

Лікарі встановили діагноз: доліхосигма - подовження сигмоподібної кишки. В нормі її довжина – до 40 см, тоді як у Дмитра – близько 70 см. За статистикою, кожна четверта людина має подовжену сигмоподібну кишку й в 90% випадків ця патологія ніяк себе не проявляє впродовж життя. 

Відтак лікарі запропонували Дмитру різні варіанти лікування, у тому числі і хірургічне втручання. Від операції хворий відмовився – обрав консервативне лікування: спеціальна дієта та пігулки. Утім, періодично його стан загострювався й він знову йшов до лікаря. Чергова терапія приносила лише тимчасове полегшення. 

Натомість два тижні тому Дмитрові скрутило живіт як ніколи раніше: метеоризм був настільки сильним, що вже не допомагали жодні пігулки. Водночас кожен рух відгукувався нестерпним болем у животі. До прикладу, зав’язати шнурки без зайвої допомоги чоловік вже не міг. Тоді він зрозумів, що цього разу все серйозніше й поїхав до Лікарні Святого Луки. 

Спеціалісти з’ясували причину гострого стану: подовжена кишка утворила петлі, призвела до завороту кишок і непрохідності і є висока загроза інтоксикації. А це вже небезпека для життя пацієнта, тож Дмитро наважився на операцію. 

«Аби стабілізувати та полегшити стан пацієнта, спершу хірурги провели колоноскопію. А згодом виконали лапороскопічну операцію - сигмопексію. Через невеличкі розрізи лікарі підшили до передньої черевної стінки петлі кишки, щоб вони надалі не заплутувались. Операція тривала півтори години та пройшла успішно», - зазначили медики. 

Дмитро вже вдома й чудово почувається. Він тішиться, що нарешті може їсти без страху, що з’явиться дискомфорт чи біль. Чоловік відверто розповідає про пережите, адже хоче, аби інші люди з подібними проблемами не терпіли біль та не соромилися звертатися за медичною допомогою.

Нагадаємо, у Львові врятували військового, який отримав поранення під час атаки на Яворівський полігон у березні 2022 року.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності