• Головна
  • Новини Львівщини
  • 5 тисяч доларів за «багатодітне батьківство»: на Львівщині затримали ділка, який допомагав ухилянтам

5 тисяч доларів за «багатодітне батьківство»: на Львівщині затримали ділка, який допомагав ухилянтам

5 тисяч доларів за «багатодітне батьківство»: на Львівщині затримали ділка, який допомагав ухилянтам

Зловмиснику загрожує до 9 років тюрми

На Львівщині правоохоронці викрили зловмисника за підозрою у сприянні незаконному переправленню за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це 9 червня повідомили у полції Львівщини.

Встановлено, що за 5 тисяч доларів США підозрюваний, 39-річний житель міста Новояворівськ, виготовляв ухилянтам, фіктивні документи про те, що вони нібито є багатодітними батьками. Це надавало б їм можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану.

Так, 8 червня правоохоронці затримали зловмисника під час одержання ним грошових коштів у сумі 4,5 тисячі доларів від чергового «клієнта».

«Під час санкціонованих обшуків у помешканні та автомобілі, яким користувався затриманий, правоохоронці виявили та вилучили печатки, бланки документів, свідоцтва про народження, комп’ютерну техніку, кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази», - йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від семи до дев’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Також правоохоронці проводять заходи для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Нагадаємо, на Львівщині у пункті пропуску «Шегині» 27-річний киянин під час проходження контролю надав підроблене тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності